Метавселената е следващата голяма тенденция в технологичния бранш и докато Facebook се ребрандира, за да предложи визията си за бъдещето, Google също се опитва да остави своята следа в метавселената – като върне към живот позабравен продукт от миналото десетилетие.

През лятото на 2020 г. Google закупи производителя на умни очила North, чийто първоначален проект се провали, докато компанията работеше под шапката на Intel.

Па онова време не се знаеше какво възнамерява да прави Google с North, но сега изглежда, че най-вероятно ни очаква наследник на Glass.

Въпреки че North работеше по няколко проекта, когато бе придобит Google, най-известният им продукт бяха умни очила с вграден микрофон и контролер-пръстен, който се носи на пръста. Тези очила играеха ролята на дисплей пред очите, който изобразява известия или ви дава посока за навигация.

На свой ред Google имаше подобна визия преди повече от десетилетие, когато през 2012/13 г. пусна своите Google Glass за разработчици. Въпреки че планираната комерсиална премиера не се състоя, умните очила изглеждаха като проект, към който Google може да се върне, след като технологията най-сетне се подобри.  

Всички знаци сочат към скок в тази област, макар да не се знае дали нов хардуер ще се появи още през 2022 г.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

 

Тагове: