Windows 11 вече е наличен за някои потребители и въпреки че новата операционна система предлага интересни нови функции, тя върви бавно на някои компютри. Тъй като минималните изисквания за Windows 11 са по-високи от тези за Windows 10, по-старите конфигурации едва успяват да подкарат софтуера.

За щастие на собствениците на такива компютри Microsoft обяви, че ще работи специално върху представянето на Windows 11 през 2022 г., така че операционната система да стане по-бърза.

В дискусия в Reddit за Windows 11 и бавната работа на част от неговия интерфейс представител на Microsoft каза, че бързината ще бъде основен акцент за екипа догодина. За всяка операционна система е важно да оптимизира използването на наличните ресурси за най-доброто възможно представяне и е добър знак, че Microsoft разбира съществуващите проблеми с Windows 11 и ще положи усилия да ги оправи.

Компанията вече оптимизира скоростта на Windows 11 при по-мощни компютри. Платформата идва със система за управление на паметта, която прави разлика между програми, които се използват активно, и такива, които вървят на заден фон. Все пак, за да достигне онзи един милиард Windows 10 потребители, Windows 11 ще се нуждае от оптимизация за възможно най-широк кръг поддържани конфигурации.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Apple отново изпревари Microsoft като най-високо оценена компания в света