Alphabet от известно време обмисля потенциалната покупка на Fitbit, но най-новите слухове разкриват, че компанията майка на Google вече е предложила официална оферта за производителя на носими устройства. Reuters твърди, че все още няма сигурност, че това ще прерасне в реална сделка, а нейната стойност също не е известна.    

Придобиването на Fitbit би означавало, че Google най-сетне ще има екип, способен евентуално да създаде Pixel Watch, който да се конкурира на пазара на носими джаджи. За момента гигантът само осигурява Wear OS на трети страни и покупката на Fitbit може да разшири неговия хардуерен каталог.

След като новината стана публична, акциите на Fitbit скочиха с над 30 процента. В последно време компанията за носими джаджи изпитва слаб инвеститорски интерес, особено след като през лятото понижи прогнозата си за приходите през 2019 г. Особено разочароващи са продажбите на най-новите продукти Fitbit Versa Lite, чиято цена започва от 160 евро, и Fitbit Versa 2 с вградена Alexa.

Припомняме, че през януари Google придоби за 40 милиона долара всички патенти на Fossil за умни часовници, но все още не знаем какво иска да прави с тях.  

Виж още: Huawei Mate 20 Pro: този телефон е страхотен (видео ревю)

Тагове: