Хакер открадна предстоящия пети сезон на хитовия сериал на Netflix Orange is the New Black и го разпространи в някои от популярните торент сайтове. Хакерът с псевдоним The Dark Overlord най-напред качи първия епизод с твърдението, че е откраднал сериали от други компании. Малко по-късно остатъкът от новия сезон също се завъртя в The Pirate Bay.

Netflix излезе с изявление, че е наясно със ситуацията, както и с корена на проблема – външен партньор, който е ползван от няколко големи ТВ студия и чиито сървъри са били разбити.

Хакерът твърди още, че притежава нова продукции от ABC, Fox, National Geographic и IFC, които също могат да бъдат пуснати в интернет.

Петият сезон на Orange Is the New Black трябва да се появи официално на 9-ти юни и не е ясно дали ранното му изтичане няма да повлияе отрицателно на зрителския интерес. Netflix се надява популярният сериал да помогне за включването на над три милиона нови абонати между април и юни.

Update - 01.05.2017

Оказва се, че хакерът The Dark Overlord не е свързан с външен партньор на Netflix, както се казваше в изявлението на стрийминг гиганта. Името му е често свързвано със слуховете за масивен лийк в Холивуд в началото на годината, но до сега той седеше твърдо на позицията, че: "На хората не им пука за неофициално публикувани епизоди от сериали или филми". Поне това каза The Dark Overlord през февруари за Асошиейтед Прес.

Лийкът на Orange is the New Black е бил предхождан от иск за откуп към Netflix. Когато компанията е отказала дори да отговори, The Dark Overlord се е решил на крайния ход да пусне сериала по торентите.

"Не беше нужно да става така, Netflix. Ще изгубите много повече пари така, отколкото ако се бяхте съгласили на нашата скромна оферта", пише в той в бележката си до Netflix. 

 

Тагове:
Още от Play