Една потенциално тъжна новина за феновете на Хенри Кавил и комиксите на DC – актьорът вече няма да играе в ролята на Супермен. Само преди седмица той получи главната роля в Netflix адаптацията по The Witcher. Тогава мнозина се запитаха как Хенри Кавил ще успее да съчетае главната роля в голям сериал с това да бъде Супермен във всички проекти на DC. Изглежда, че решението му да работи с Netflix е било продиктувано именно от знанието, че ангажиментите му в ролята на супергероя наближават своя край.

Според запознати с пикантните истории от Холивуд напускането на Хенри Кавил се дължи на провалени преговори за договора му между агентите му и Warner Bros. Освен това вниманието на студиото сега е съсредоточено върху предстоящи филм за Супергърл, който на практика оставя Хенри Кавил  и неговия супермен без работа. В историята на Супергърл Супермен е още бебе.

На теория е възможно винаги да видим промяна в последния момент. Наскоро това се случи с "Мисията невъзможна: Разпад", когато напрежение между Том Круз и Paramount доведе до временното спиране на предпродукцията на филма. Разбира се, нещата в DC са малко по-различни и слабият прием на последните филми от комикс вселената донесе сътресения, сред които напускането на Бен Афлек като Батман. При това положение оттеглянето на Хенри Кавил може би няма да бъде такава изненада.