Ейми Уайнхаус ще се завърне на сцената през 2019 г. като най-новото име в дългите редици на починали изпълнители, възкръснали като холограми. Цифровият призрак на Уайнхаус (която почина през 2011 г.) ще изпълни хитовете като Rehab и Valerie заедно с жива група. Турнето е резултат от партньорството между базираната в Лос Анжелис компания BASE Hologram и фондацията на името на певицата, която събира средства за предотвратяване на злоупотребата с алкохол и наркотици сред младите хора.

Все още не е насрочена точна дата за начало на турнето, но се очаква тo да започне в края на 2019 г. Според официалното изявление шоуто ще включва дигитално ремастерирани аранжименти на известните парчета на Уайнхаус. Холограмата ще бъде допълнена от група на живо, беквокалисти и театрални декори.

"Това за нас е мечта", казва бащата на Уайнхаус - Мичъл. "Да я видим отново на сцената е нещо много специално, което е трудно да се опише. Музиката на дъщеря ни докосна живота на милиони хора и това означава, че творчеството ѝ ще продължи по този иновативен начин."

Холограмните изпълнения, разбира се, не са безпрецедентни. Мнозина ще си припомнят появата на Tupac на Coachella през 2012 г. - събитие, което постави началото на поредица от изпълнения на възкръснали музикални изпълнители. Изпълнители като Biggie Smalls, Уитни Хюстън и дори комедиантите Анди Кауфман и Ред Фокс са представяли творчеството си на сцена като холограми. Това е тенденция, която вероятно няма да спре. Това ще е трето голямо холограмно турне за компанията BASE Hologram. Тази есен тя направи премиера на първите си две продукции с участието на Рой Орбисън и известната оперна певица Мария Калас.

Още от Play