С днешна дата HTC представи VIVE Cosmos – най-новото VR оборудване от VIVE, което предлага достъп до множество виртуални светове по всяко време. Без нужда от външни базови станции, Vive Cosmos разширява гъвкавостта на използваното пространството, независимо дали потребителите са у дома или в движение. Така де, той може да се захранва не само от традиционен геймърски компютър, но дори и телефон и други устройства.

„Открихме, че повече от 85% от VR потребителите смятат, че степента на трудност на използване и настройване е най-важният фактор при закупуването на VR оборудване“, сподели Даниел О‘Брайън, генерален директор на HTC Vive за Северна и Южна Америка.

„Ние вярваме, че Cosmos ще направи виртуалната реалност по-леснодостъпна за тези, които досега не са инвестирали във VR, но и също ще предостави първокласно преживяване на VR ентусиастите“, допълни същият.

С представянето на Cosmos HTC цели да преобърне представите за достъп до виртуалната реалност, предоставяйки лесно за настройване оборудване (оригиналният Vive изискваше инженерно образование, за да се настрои адекватно), което може да се използва в движение. Cosmos ще бъде първото Vive оборудване, което ще представи и системата Vive Reality.

HTC ще предложи девкита на устройството към разработчици в началото на 2019 г.

За съжаление HTC не разпространи нито евентуална пускова дата, нито цена на новото VR устройство.

Всички новини и истории от CES 2019 на едно място

Тагове: