Вече отделена от Nokia, френската марка Withings се завръща при умните часовници с атрактивния Steel HR Sport. Както оригиналният Steel HR, това е хибриден часовник, тоест стандартен аналогов часовник, но с някои полезни умни функции.

На циферблата си часовникът има мъничък монохромен екран, който показва известявания и менюта. А под него има измервател, показващ колко сте близо до изпълняване на вашата фитнес цел.

По подобие на съвременните смарт часовници Steel HR Sport може да следи 30 различни спортни дейности, включително занимания, като йога, волейбол, бокс, ски и хокей на лед. Той компенсира липсата на GPS, като използва този, вграден в смартфона ви, за да проследява разстояние, височина, темпо и брой обиколки.

Поради хибридната структура животът на батерията при Steel HR Sport е цели 25 дни с едно зареждане, плюс още 20 дни в режим на изчакване. Така часовникът може да ви следи както през деня, така и през нощта, без да се налага да го зареждате. Освен това той издържа под вода на до 50 метра.

За жалост на хората с по-фини китки HR Sport е наличен само в 40мм вариант, но въпреки това остава по-компактен от множество конкурентни модели. Цената му е 200 долара - около 180 евро.