HONOR днес представи за първи път PocketVision – мобилно приложение, задвижвано от изкуствен интелект, което улеснява четенето за незрящите и хората със слабо зрение. Брандът също така разкри своята нова IoT стратегия за „интелигентен дом“, с която цели да подобри и преживяванията у дома.

Новините, съобщени по време на технологичната конференция IFA 2019, са част от ангажимента на компанията да създава иновативни технологии, които да помагат на потребителите да водят по-безпроблемен, удобен и свързан живот. Най-новият флагман на HONOR, HONOR 20 PRO, също ще получи нови актуализации като нов цвят – Iceland Frost (исландски скреж), софтуерен ъпгрейд с автоматично регулиране на ISO нивата на база светлинните условия на околната среда, както и възможност за актуализация до бета-версия на EMUI 10.0/Magic UI 3.0.


PocketVision използва силата на изкуствения интелект (AI) и технологията зад четворните камери на HONOR 20 и HONOR 20 PRO, за да помогне на хората с увредено зрение да четат с лекота документи, менюта и друг вид текст. Разработено от социалното предприятие Eyecoming и базирано на най-модерните технологии на HONOR, включително 48 MP основна камера на HONOR 20 PRO, 8 MP телефото обектив и HiAI функционалността, задвижвана от чипсет Kirin 980, PocketVision разполага с три ключови режима – Text-to-Speech (режим от текст към говор), Zoom-In (режим на увеличаване) и Negative Image (режим негатив), за да помогне на хората да четат по-ясно.


Новата IoT стратегия на HONOR за бъдещето

В стремежа си да създаде по-свързан и интелигентен свят за потребителите HONOR представи своята IoT стратегия, наречена 1+8+N, която включва един HONOR смартфон, осем категории устройства за дома и широка гама съпътстващи продукти от партньори. HONOR Band 5, премиум фитнес тракер и умна гривна, е част от гамата IoT продукти и ще бъде налична на препоръчителна цена на дребно от около 30 евро. Тази изключително достъпна цена означава, че всеки ще може да има носимо устройство, с което да измерва точно сърдечната си честота, да следи съня и физическата си активност и да води по-здравословен начин на живот. На конференцията за разработчици на Huawei за 2019 г. миналия месец HONOR също така представи своя първи продукт от категорията „смарт екрани“, HONOR Vision, оборудван със смарт чипсети, които са собствена разработка на бранда – чипсет Honghu 818 Intelligent Display, чипсет AI Camera NPU и флагмански Wi-Fi чипсет.

Вижте още: Honor 20 – вълк в овча кожа (РЕВЮ)

Тагове: