Очаква се в тазгодишния iPhone 15 Pro да настъпят някои големи промени - но те може да бъдат придружени и от повишаване на цената. В анализ за Bloomberg репортерът Марк Гърман потвърди няколко подробности, които се носят през цялата година, за това какво да очакваме, когато следващата линия iPhone бъде обявена след малко повече от месец.

Според него и двата нови модела Pro ще бъдат с титанови рамки вместо от неръждаема стомана, което ще ги направи по-здрави и по-леки. Екраните им също така ще имат по-тънки рамки благодарение на нова технология за дисплеи, намаляваща размера на черната рамка с около една трета. (По-ранни изтичания на информация показват как може да изглежда това.) И както вече беше съобщено, очаквайте превключвателят за изключване на звука да бъде заменен с персонализиран бутон, а портът Lightning да бъде заменен с USB-C.

Всичко това обаче може да има своята цена. Гърман казва, че очаква увеличение на цената извън САЩ и "не изключва увеличение на цената и в САЩ". Това се случва, след като по-рано тази седмица бяха публикувани доклади и бележки на анализатори, според които цените на модела Max могат да се повишат с до 200 долара.

Гърман споменава още две големи подобрения, които ще се появят в устройствата на Apple тази година. Очаква се стандартният модел iPhone да се откаже от прореза в полза на динамичния остров, което ще го изравни с моделите Pro. (Предишни слухове обаче предполагаха, че той ще бъде с честота на опресняване 60 Hz вместо 120 Hz, както е при моделите Pro и почти всички телефони с Android на сходни цени.) Гърман съобщава също така, че следващият процесор за Apple Watch - S9, ще има "доста значителен скок в производителността", отбелязвайки първото забележимо увеличение на скоростта от 2020 г. насам.

Apple обикновено обявява новите си iPhone-и и Apple Watch в средата на септември.

Снимка: Unsplash

Виж още: Цената на iPhone 15 Pro Max вероятно ще варира между 1199 и 1299 долара

 

Тагове: