Преди няколко месеца видяхме Алисия Викандер в задкулисни кадри на сценичната площадка на новата версия на Tomb Raider. Днес вече имаме и официалните промо снимки на Викандер, въплътила се в кожата на Лара Крофт, както и подробно описание на сюжета, който ще се развие във филма. Той ще ни отведе назад към ранните години на Лара и ще бъде базиран на играта от 2013 година със същото име.

Ето и описанието на сюжета, което потвърждава, че създателите на филма ще се придържат към историята в играта, развиваща се на мистериозния остров Яматай край Япония. Ще видим една вече самостоятелна Лара, на 21 години, но все още лутаща се в това, какво наистина търси и иска. Вместо да подхване юздите на корпоративната империя на баща си като негова наследница, тя работи като разносвач, живее под наем и следва в колеж. Но в нея настъпва обрат след няколко неочаквани събития и срещи и решава да последва сърцето си и да се опита да разреши пъзела на мистериозната смърт на баща си, като се отправя към последното място, където той е бил видян жив – някъде край Япония.

За всички е ясно, че мисията й няма да лека и дори само пристигането на острова ще изисква сила на ума, физически качества и преминаване отвъд собствените граници. Ще видим и израстването от объркано младо момиче към истински tomb raider. Във филма участват още Доминик Уест, Даниел Ву и Уолтън Гогинс в ролята на злодея. Лентата ще излезе по кината на 16 март, 2018 година.

Още от Play