Още миналата година Bloomberg разкри, че Apple разработва две отделни концепции за виртуална реалност: едната от тях представяше очила, фокусирани върху AR съдържание, а другата - вариант за VR. Явно вторият проект е в по-напреднал стадий, защото вече е изтекла информация: каската по всяка вероятност ще бъде оборудвана с повече от дузина камери, които да осигурят на потребителя оптимално виртуално преживяване, в което да проследява движенията на ръцете си, но и ще има възможност да стриймва видео от реалният свят. Всичко това ще става благодарение на два 8K дисплеи с ултра висока резолюция, както и усъвършенствана технология за проследяване на погледа.

Тези технически спецификации обаче ни навеждат на мисълта, че споменатата преди цена от около 1500 долара със сигурност ще бъде надскочена, съдейки по 3500-те щатски долара, които искат конкуренти като Microsoft Hololens. Специфичното при тях е, че са предназначени за специалисти в областите на медицината и инженерството, което всъщност може и да е и идеята на Apple.  
Ако обаче калифорнийците тръгнат директно към масовия потребител, колко от вас биха платили тази цена? Ще се радваме да споделите с нас.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Ще се включат ли Apple на пазара на виртуалната реалност?