Скорошната поява на Oculus quest 2 накара феновете на виртуалната реалност да се развълнуват заради високото качество на изживяването, но новите собственици трябва да се логнат през своя Facebook акаунт, за да използват устройството.

Както знаете, Oculus е собственост на социалната мрежа и новината не се прие добре от геймърската общност. Някои потребители, които са с деактивиран Facebook акаунт или изобщо нямат такъв, са изгубили достъп до новата си придобивка.

Оказва се, че ако акаунтът е изтрит или временно спрян, защото искате да намалите присъствието си онлайн, ще загубите достъп до джаджата, както и всички свои покупки, постижения, кредити и съобщения, изпратени през Messenger. Нещо повече, ако акаунтът ви не спазва политиката на социалната мрежа и имате наказания от мрежата, пак ще загубите достъп до вашата Oculus джаджа.  

Тази крайна мярка дори наложи спирането на продажбите на джаджата в Германия, защото местните регулатори разглеждат законността на споделянето на лични данни, които Facebook изкисква за достъп до устройството.

На този етап все още не сте задължени да свържете вашия Facebook акаунт към новия шлем на Oculus, тъй като срокът за това изтича едва след повече от година. Не бихме обаче се изненадали, ако социалната мрежа не го придвижи напред, което ще създаде още едни проблем за собствениците на шлема.


Снимка: Oculus

Виж още: Вижте ексклузивен геймплей от няколко предстоящи PlayStation 5 игри (ВИДЕО)

 

Тагове: