От Samsung обявиха, че вече всички техни модели смарт телевизори от 2019 година и някои модели от 2018 година чрез актуализация на фърмуера ще добавят в над 100 държави новото приложение Apple TV, както и ще предложат поддръжка на AirPlay 2 в 176 държави. Това ще даде възможност на притежателите на телевизори от Samsung да гледат канали от Apple TV, както и филми и тв предавания от iTunes.

Използването на услугата става много лесно чрез избиране на иконката Apple TV в платформата на телевизора, като по този начин получаваме достъп до цялата налична колекция от iTunes филми, телевизионни предавания, както и до повече от 100 000 iTunes заглавия за закупуване или наем, включително в 4K HDR качество. Клиентите в цял свят ще могат да се абонират през приложението Apple TV за телевизионните канали на Apple, заплащайки само за онези, за които желаят, и да гледат съдържание до поискване по всяко време през приложението.

С активиране на функцията AirPlay 2 ще можем да гледаме видео и друго съдържание от своя iPhone, iPad или Mac директно на смарт телевизора с марката на Samsung. Приложението Apple TV ще работи безпроблемно с други услуги от смарт телевизорите Samsung като Bixby и Търсачка.

Виж още: Кога да очакваме OLED телевизорите на Samsung?

Тагове: