На най - голямото в света автомобилно изложение в Женева, Lamborghini представи наследника на своя най-успешен модел - Gallardo.

Lamborghini Galardo LP560-4, както става ясно и от името, разполага с 5.2 литров V10 двигател, под чийто капак има 560 конски сили при 8.000 оборота в минута. Четворката в името показва, че както и предходният модел, новото Gallardo ще бъде с постоянно задвижване на четирите колела. Както е известно, при 4х4 задвижване при спортните автомобили, стабилността в завойте и при висока скорост е за сметка на пъргавостта на автомобила при потегляне. Въпреки това, новата перла на Lamborghini ускорява от 0 до 100 км/ч са изумителните 3.7 секунди. Въпреки завишената мощ на двигателя, консумацията на гориво, както и отделените CO 2 емисии са намалени с 18 процента.

Освен това, автомобилът е снабден с carbon-ceramic спирачна система от Brembо, като големината на предният диск е 14.4 инча(1 инч=2.54 сантиметра), а на задния - 14 инча. За нощно каране ще се грижат Би-Ксенонови фарове, а дневните LED светлини ще допринасят за по - агресивният вид на колата.

Gallardo LP560-4 ще задоволи не само феновете на високият адреналин със свойте чисто спортни качества, но ще предложи комфорт и при дълго пътуване.

Тагове: