Легендарният композитор на музиката към култовата поредица "Междузвездни войни" Джон Уилямс се разболя по време на посещение в Лондон тази седмица и няма да може да проведе планираните концерти там и във Виена.

В петък Уилямс трябваше да участва в концерт в лондонската зала "Роял Албърт Хол". В сряда организаторите на събитието известиха, че 86-годишният композитор няма да може да присъства.



"За съжаление поради влошаване на здравословното му състояние в последния момент Джон Уилямс няма да може да се присъедини към нас за този концерт. Той ще бъде заменен от неговия колега и скъп приятел Дирк Бросе", пише в съобщението.

На своя сайт ръководството на "Роял Албърт Хол" допълва, че Уилямс е пътувал до Лондон за концерта, преди да се разболее. "Той много иска да бъде на сцената, а мисълта, че 5000 от неговите приятели ще се съберат заедно, за да отпразнуват музиката му, ще му помогне да се възстанови по-бързо", се казва в изявление от мениджъра на Уилямс. "Той желае на всички една много весела музикална вечер."

Не бяха дадени подробности за болестта на Уилямс, един от най-големите композитори на филмова музика. Носител на пет награди "Оскар" и 13 награди "Грами". Композирал е още музиката на "Индиана Джоунс", "Джурасик парк", "Хари Потър", "Челюсти" и други.