Lenovo обяви, че приходите на групата през първото тримесечие са достигнали $12.5 милиарда, което бележи осмо поредно тримесечие на растеж. Печалбата преди данъчно облагане е нараснала повече от два пъти - със $127 милиона и достига $240 милиона. Нетната печалба също бележи над двойно увеличение – с $85 милиона, достигайки $162 милиона.

При персоналните компютри обемите нарастват с по-бързи темпове от пазара, който като цяло е в етап на възстановяване – с над 13 пункта. Групата регистрира рекорден дял на пазара на персонални компютри от 24.9%. Това означава, че един на всеки четири персонални компютри, които се произвеждат по света, е с марката на Lenovo – поредното затвърждаване на позициите на компанията като световен лидер в сферата на персоналните компютри.

Силните резултати се дължат основно на иновациите, продуктовия портфейл, в чийто център стоят клиентите и непрекъснатият фокус върху постигането на все по-високи оперативни резултати. Тази стратегия позволява на компанията да нараства със значително по-бързи темпове от средните за пазара в категории с висок растеж и премиум продукти, като Workstation, Thin and Light, Visuals, Gaming PCs и Chromebook. В бъдеще Групата за персонални компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices Group/PCSD) ще продължи да е лидер на пазара по отношение на растеж и печалба, като се фокусира върху премиум сегментите и създава иновации в Smart IoT, комерсиалния Smart IoT и разработката на нови устройства за дома и офиса.

Второто бизнес направление на IDG – Групата за мобилен бизнес (Mobile Business Group/MBG), отчита четвърто поредно печелившо тримесечие с увеличение на печалбата преди данъчно облагане със $100 милиона. На пазара в Северна Америка темпото на растеж на обемите изпреварва средното за пазара с над 37 пункта, а маржът на печалбата преди данъчно облагане се подобрява с повече от 14 пункта на годишна база. В Латинска Америка обемите нарастват паралелно със или над средните за пазара за 11-о поредно тримесечие.

Вижте още: Lenovo с рекордни приходи за финансовата 2018/2019

Тагове: