Представител на доста специфична категория, която комбинира една от символните бизнес серии в историята на мобилните компютри въобще (ThinkPad) с мултифункционалната Yoga линия, в този модел има от всичко. ThinkPad X390 Yoga може да се ползва в 4 различни режима. Първият начин е като стандартен преносим компютър, който е достатъчно бърз за всевъзможни бизнес задачи – със своя до 8-о поколение Intel Core i7 процесор и до 16 GB DDR4 оперативна памет. Комуникацията с колеги и партньори ще е подпомогната от модерен микрофон с филтри за по-добър звук. Възможно е да се ползва и външен монитор – в тънкия 16.75 мм корпус е намерено място за Thunderbolt и HDMI портове.

В модела не е забравен дори класическият за серията червен TrackPoint, който дава допълнителен контрол и ще допадне на любителите на марката. В същото време, когато сте в движение, това 1.32-килограмово устройство с размери приблизително 310х219 мм може да се превърне лесно в таблет. Сгъвате го в обратна посока и на неговия мултитъч 13.3‘‘ IPS дисплей с Full HD резолюция може да се пише, подписва и скицира с включената дигитална писалка. Качествата на екрана вероятно ще оцените и ако ползвате ThinkPad X390 Yoga в специфичните Stand и Tent режими (илюстрирани вдясно), които са пригодени за преглеждане на мултимедийно съдържание. Батерията би трябвало да ви осигури достатъчно време за работа, но пък презареждането също е достатъчно бързо – до 80% за 60 мин в контакта.

ThinkPad X390 Yoga позволява вход с разпознаване на лице и чрез четец за пръстов отпечатък. Във времена, в които хакерските атаки са все по-голяма заплаха за личното ви пространство, обновеният ThinkShutter позволява да изключите камерата за по-голяма сигурност. Налице са вграден четец за Smart карти, dTPM 2.0 и Кенсингтън заключване.

Иска ни се с края на работното време и особено през лятото работата да свършва, но всички знаем, че не се случва точно така. Да разнасяте със себе си бизнес клас лаптоп е доста досадно дори между офиса и вкъщи, да не говорим да го взимате с вас на почивка. Но когато това рано или късно се наложи, е добре да разполагате с устройство, което може да бъде едновременно достатъчно компактно, да разполага с бизнес сигурност и в същото време да го ползвате и като таблет или настолен дисплей за забавление. Такъв модел е новият Lenovo ThinkPad X390 Yogа.

Вижте още: Lenovo с рекордни приходи за финансовата 2018/2019

Тагове: