Колкото и души да попитате „Какво очаквате от идеалния за вас таблет?“, толкова различни отговори ще получите. Lenovo обаче очевидно са си водили бележки, защото Lenovo Yoga Tab 11 дава отговори на дори повече въпроси, отколкото потребителят би задал. Ето част от тях.

 

РАДОСТ ЗА ОЧИТЕ... И УШИТЕ!

 

11-инчовият, 2К IPS дисплей на таблета прави мултимедийното изживяване наистина пълноценно. Гледането на филми е поглъщащо и дава усещането, че се гледа на дори по-голям екран, благодарение на детайлната картина с поддръжка на Dolby Vision HDR. Поглъщането на цели сериали пък става още по-неусетно, тъй като таблетът разполага с TUV сертификат за грижа за очите и намалява влиянието на вредното синьо излъчване. Активирайте го и се наслаждавайте с часове на филмите. За звука на Lenovo Yoga Tab 11 също е помислено доста. Той сякаш се създава от далеч по-голямо устройство и още повече допринася за пълното „потапяне във филмовата атмосфера“. Отговорни за това са четирите вградени JBL говорителя и Dolby Atmos опцията, която искрено препоръчвам да оставяте включена, докато гледате филми – особено големи холивудски блокбъстери. Звукът е чист и ясен и при провеждането на видеоразговори, като двете страни получават максимално изчистена от шум комуникация.

 

УДОБСТВО ОТ ВСЕКИ ЪГЪЛ

 

Един от основните проблеми с много от таблетите и до днес е това, че трудно застават в удобна за гледане позиция. Lenovo Yoga Tab 11 решава въпросните проблеми със замах, при това без нужда от купуване на калъф или допълнителни аксесоари. Таблетът разполага със собствена вградена стойка, която позволява да го настроите точно под ъгъла, който ви е нужен. Ъгъл за… Zoom срещи, за гледане на сериали или за рисуване с дигитална писалка? Да, Yoga Tab 11 може да застане във всяка от тези позиции. А специално за хората, които ползват таблетите си, докато са в кухнята, има и опцията да го окачите на някоя от куките на стената. Вградената стойка служи дори и за това.

 

ХАРДУЕРЪТ Е ДОСТА СЪВРЕМЕНЕН И МОЩЕН

 

Lenovo Yoga Tab 11 разчита на надеждния 8-ядрен процесор MediaTek Helio G90T, 4/8 GB RAM или 128/256 GB вградено пространство, на което да сваляте любимите си филми и сериали от различните платформи, без да правите компромиси с качеството. Ако все пак 128 GB не стигат – има място и за външна microSD карта, което съвсем ще реши въпроса с мястото за съхранение в дългосрочен план. Цялото това техническо чудо се захранва от 7700 mAh батерия, която позволява до около 15 часа гледане на видео – без нужда от презареждане. Това число зависи, разбира се, и от много други фактори като например настройките за яркост. 15 часа обаче е приблизителното време за гледане на цели два сезона на Friends или друг любим ситком с 20-минутни епизоди. Батерията издържа цели два дни при сравнително редовна употреба. Така че лесно можете да изгледате поне сезон и половина на The Big Bang Theory или нещо по-ново. Когато пък стане време за презареждане, това се случва с 20-ватово бързо зарядно (с USB-C). Камерите на таблета са сравнително скромни, но изпълняват функциите си повече от задоволително. Докато малцина ползват таблета си за снимки, предната камера трябва да е достатъчно добра, за да може да служи за вече съвсем ежедневните офис срещи онлайн. Нивото на видеоразговорите, особено пък съчетано с удобството за промяна на ъгъла на поставяне на таблета, се оказва по-приятно от това дори на повечето лаптопи среден клас!

 

ТАБЛЕТЪТ, КОЙТО ЩЕ ВИ НАКАРА ОТНОВО ДА... ПОИСКАТЕ ТАБЛЕТ!

 

Очевидно е, че Lenovo Yoga Tab 11 е ориентиран най-вече към домашното забавление и разполага с всичко необходимо, за да го предостави. Такива добре балансирани, максимално удобни, фокусирани върху свободното време устройства могат да бъдат пътеводната светлина за целия пазар на таблети. Тук се връщам и към началото на този текст, в който зададох въпроса „Какво очаквате от идеалния за вас таблет?“. Е, колкото и отговори да има, повечето потребители търсят именно баланса, който Yoga Tab 11 предлага. Никой не иска и да чуе за онези таблети с досадно бавни процесори и неадекватно малко RAM, с които пазарът е препълнен. Малцина са пък онези, които имат нужда от overkill изчислителна мощ или феноменални камери в таблетите си. Затова смело можем да кажем, че Lenovo Yoga Tab 11 се справя с всичко, което се изисква от него, и може да служи за пример за чудесно балансиран таблет през следващите години. Това е таблетът, който може да ви върне отново към употребата на таблети (ако сте ги позабравили) или да ви накара директно да замените овехтялото си вече устройство с ново, по-адекватно отговарящо на съвременните изисквания.

Снимки: Lenovo