Южнокорейският гигант LG представи портативния си пречиствател на въздух, изработен във формата на маска. PuriCare използва два вентилатора, задвижвани от мощна батерия, в комбинация със специални филтри, подобни на инсталираните в домашните пречистватели на компанията. Създателите на иновативната маска споделят, че устройството разполага със сензори, които отчитат кога вдишвате и издишвате, за да наглася оборотите на вентилаторите в реално време. Според спецификацията PuriCare разполага с 820 mAh батерия, която осигурява до 8 часа автономна работа.


LG обяви маската преди събитието IFA 2020, като според нея PuriCare е създадена, за да помогне в борбата срещу глобалната COVID-19 пандемия. Предназначението на новата джаджа е да замести безполезните домашни маски, както и еднократните такива, които се намират трудно.

Все още няма пускова дата и информация за цената на PuriCare, но компанията споделя, че тя ще бъде достъпна през четвъртото тримесечие в избрани държави.

Снимки: LG

Виж още: Телевизорът като изкуство

 

HiCast е седмичният подкаст на екипа на списание HiComm, в който разговаряме за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите.