Компанията майка на Facebook, Meta, може все още да не е приключила с плановете си да се конкурира на пазара на смарт часовници. Ново изтичане на информация предполага, че гигантът на социалните медии отново работи върху устройство тип смарт часовник.

Миналата година през ноември стана ясно, че Meta предприема мерки, за да бъде по-икономична и по-ефективна компания, след като съкрати над 11 000 служители. За да направи това, компанията прекрати някои от проектите си, които все още бяха в процес на разработка. Това включва множество проекти за смарт часовници, един от които - с кодово име Milan - трябваше да бъде пуснат в продажба през 2023 г. за около 349 долара.

Въпреки това изглежда, че това може да не е краят на историята за амбициите на Meta относно смарт часовника. Според известния с вътрешната си информация Куба Войчеховски Meta в момента работи върху нова версия на своя преди това отменен смарт часовник.

Въз основа на анонимния източник на поляка първата версия на смарт часовника на Meta всъщност е била наистина прекратена, но компанията може да работи върху нова версия на устройството с цел да свикнат потребителите с форм-фактора. Предполага се, че Meta иска да направи това, защото в крайна сметка може да се използва за други джаджи, свързани с нейната метавселена.

Течът допълнително разкрива, че устройството, за което се говори, е физически подобно по дизайн на устройството в Milan. Изглежда обаче има дребни козметични промени. Може също да използва персонализирана версия на Android, която не е Wear OS и работи на чип на Qualcomm.

За съжаление наличната към момента неофициална информация не съдържа данни кога можем да очакваме този умен часовник да бъде доставен.

Снимка: Unsplash

Виж още: Instagram си признаха, че наблягат прекалено много на видеата