Meta обяви, че от 5 септември служителите ще трябва да идват в офиса три дни в седмицата, което е рязък завой в културата на работа от разстояние, поддържана от компанията в разгара на пандемията. 
Според запознати, коментирали казуса пред Business Insider, служителите са получили известие за актуализираната политика миналата седмица. Говорител на Meta потвърдил, че служителите, назначени в даден офис, ще бъдат задължени да идват три дни в седмицата. 
В работното известие, прегледано от The Information, който пръв съобщи за новите планове за връщане в офиса, Meta признава, че "по-твърдите очаквания за присъствие в офиса ще бъдат промяна за някои и ще изискват компромиси", но че връщането в офиса "подкрепя сътрудничеството и енергията, които идват от работата заедно с вашия екип, които са от решаващо значение, докато изграждаме бъдещето". 
Потвърдено е още, че сужителите, които са били наети на дистанционна позиция в район, в който няма офис, няма да бъдат засегнати от новата политика.  


Мандатът за връщане в офиса е значителна промяна в тона на Meta, която преди това приемаше културата на дистанционната работа, тъй като ръководителите на компанията, включително Зукърбърг, работеха в различни краища на страната, а компанията обяви планове за намаляване на офисните площи. Собственият продукт на Meta, Metaverse, трябваше да въведе нова ера на виртуални възможности за дистанционна работа. 
Но тази година на фона на два кръга от съкращения технологичната компания започна да дава индикации, че ще преоцени подхода си към дистанционната работа. 
Компанията също така е започнала да казва на мениджърите по наемане на персонал около март да спрат да публикуват нови работни места, които предлагат опция за дистанционно управление, съобщи по-рано Insider. 
Говорител на Meta заяви тогава, че този ход е "чисто временен" и е част от плановете за реорганизация на компанията. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Не въвеждайте този съвсем нормален линк в WhatsApp, ако не искате приложението да блокира