Microsoft планира да пусне официално своята Chromium базирана версия на Edge в началото на следващата година. По-конкретно на 15 януари.

Edge Chromium ще се предлага във версии за Windows 10, Windows 7, Windows 8 и macOS.

С днешна дата Microsoft предлага и release candidate, съдържащ практически почти финална версия на това, което потребителите ще могат да свалят през януари.

Припомняме, че бета-версия на новия Edge е достъпна от месеци. Новият билд ще предложи пълна синхронизация на пароли, история, любими страници и настройки между Windows, macOS, iOS и Android. Настоящият билд ще включва и вградената защита срещу следене на Microsoft, която е ON по подразбиране.

По-рано ви показахме и новото лого на браузъра, който ще предложи и обновени икони.

Прочети още: На лов за качествени мишки и клавиатури с Logitech

Предходната версия на Edge напомняше визуално силно на стария Internet Explorer, но Chromium базираният вариант е заимствал повече от Chrome на Google.

Edge ще предлага и някои нови бизнес-ориентирани екстри – например възможност за писане в адрес бара на имената на ваши колеги, офис локации, планове на етажите, част от сградата, в която пребивавате, и др. Всичките тези опции ще бъдат неизменна част от Microsoft Search, който е вграден в Edge.

С премиерата на 15 януари всъщност Microsoft наистина цели да достигне до своите корпоративни и бизнес-ориентирани потребители.

„На днешната дата отбелязваме важно събитие, състоящо се в януарската премиера на (новия) Microsoft Edge и Bing, за нашите клиенти и партньори“, споделя Юсуф Мехди от Microsoft.

Можете да свалите release candidate версията на новия Microsoft Edge на следния адрес.

Нашите впечатления от бетата бяха адски позитивни по отношение на скорост, менажиране на памет и сигурност.

Тагове: