Втората седмица на декември се оказва една от най-големите изненади след пускането на Meta Quest 3. Първо Xbox Game Pass за Questсе се появи на 13 декември. Един ден по-късно Microsoft пусна основния пакет Office безплатно в магазина на Meta Quest.

За да започнете, ще ви е необходим само акаунт в Microsoft и някой от четирите налични шлема Meta Quest. Да, това включва оригиналния Oculus Quest, Meta Quest 2, Meta Quest Pro и, разбира се, Meta Quest 3. След това отидете в магазина на Meta Quest и изтеглете безплатно приложенията Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel и Microsoft Word.

Всяко приложение е много малко - приблизително 1.3 MB всяко - и ще трябва да влезете в профила си в Microsoft само веднъж. Microsoft е запазил размера им относително малък, защото и трите работят в облака. Това поддържа висока производителност на шлемовете Quest и означава, че можете бързо да превключвате между задачите, като докосвате иконите в универсалната лента с менюта в долната част на потребителския интерфейс на Quest.

Можете дори да стартирате трите приложения едновременно едно до друго в Meta Quest, като натиснете и задържите иконата на всяко приложение в универсалната начална лента в долната част, след което я плъзнете до една от трите налични позиции на прозореца.

За да използвате Bluetooth мишка и клавиатура с тези и други Quest приложения, отидете в менюто на Meta Quest "Settings", докоснете Устройства от списъка и следвайте указанията, за да свържете Bluetooth клавиатурата и мишката със слушалките. Далеч по-лесно е да взаимодействате с приложения като тези, използвайки мишка и клавиатура, особено ако сте започнали работата с електронни таблици.

През октомври миналата година Meta и Microsoft обявиха партньорството си, за да предоставят Microsoft Office, Azure и дори Windows 11 на Meta Quest. Тринайсет месеца по-късно четири от обещаните приложения най-накрая са пуснати в действие на слушалките Meta Quest, като все още се планира появата на множество допълнителни приложения за продуктивност на шлемовете за виртуална и смесена реалност на Meta.

Снимка: Unsplash

Виж още: 64 GB DDR5 паметта вече е налична за настолни компютри и отваря пътя за 256GB конфигурации