Идва нов ден, а с него и нов страхотен компютърен компонент, който не може да си купите. Това е новата DDR5 памет на Corsair, наречена Dominator Platinum RGB, която ще донесе страхотна мощност на всеки компютър, щастлив да я има. Говорим за две плочки от 16 GB с максимална тактова честота от 6.2 GHz. За сравнение предишният DDR4 Dominator Platinum модел на Corsair беше на пръчки от по 8 GB и с максимална честота от 4 GHz.

Този скок в мощността може да бъде дори още по-внушителен, ако включите течно охлаждане с азот. Това не е нещо, което бихме посъветвали да направите у дома, но един ентусиазиран потребител вече успя да постигне тактова честота от 8.1 GHz с новата памет на Corsair, което е седмото най-високо постижение в класацията.

Най-големият проблем обаче е изобщо да си намерите паметта, тъй като наличностите на Corsair DDR5 Dominator Platinum са изключително ограничени заради комбинацията от продължаващия недостиг на чипове и прекупвачите, които грабват малкото налично количество. По този начин паметта на Corsair ще се присъедини към други почти митични технологични продукти като PlayStation 5 и RTX 3080. В момента продуктът на Corsair се намира само в Ebay на поне двойна цена спрямо стандартната.

Ако сте решили да се сдобиете с DDR5 RAM памет, ви съветваме да не се поддавате на оферти на прекупвачи и да следите известията за наличности.

Снимка: Corsair

Виж още: Nintendo DS е конзолата, която геймърите най-много искат да видят в модерен вариант