Ако можехте да видите завръщането на някоя класическа конзола за видеоигри, какво бихте избрали?

Това беше въпросът, поставен на 1000 геймъри от Обединеното кралство в скорошно проучване на маркетинговата компания Hyperoptic, всичко това в опит да видят коя система притежава най-висока стойност от гледна точка на носталгията. Точно на върха на гласовете е портативната DS на Nintendo, следвана отблизо както от PlayStation, така и от PlayStation 2, която е най-продаваната конзола в историята.

Ние първи бихме казали, че DS всъщност е доста солиден избор – не само заради страхотната си библиотека от игри, но и защото може би е една от най-малко вероятните конзоли, които някога ще получат преиздаване на Classic Edition или дори цифрова услуга за виртуална конзола. Много DS игри просто не биха били същите без настройката на конзолата с два екрана, така че официалното повторно пускане би било единственият реален начин да им се насладите отново днес.

Респондентите също бяха помолени да отбележат кои игри биха искали да видят под формата на модерно завръщане. Някои от тях вече са налични на настоящите системи в оригиналната си форма, така че предполагаме, че феновете се надяват на модернизирани римейкове.

Топ 5 на най-желаните отново ретро заглавия изглежда така:

Sonic the Hedgehog (1991)
38.0%

Super Mario Kart 64 (1997)
33.4%

Space Invaders (1978)
28.3%

Tetris (1984)
25.8%

Super Mario Bros (1985)
25.3%

Съгласни ли сте, че Nintendo DS е най-заслужилата конзола за модерно завръщане? Коя система бихте избрали?

Снимка: Nintendo

Виж още: 10 000 долара награда за мултиплейър мод на Zelda: Breath оf the Wild може да са ваши