Американският бизнесмен Илон Мъск публикува видео на почти готовия тунел под Лос Анджелис. Съоръжението е факт благодарение на неговата The Boring Company. Самият тунел води до международното летище на калифорнийския град. Има и изход при офиса на друга от компаниите на Мъск - SpaceX.

Илон Мъск споделя, че има довършителни работи по тунела, както и административна работа. Проектът очаква да получи регулаторни одобрения, за да извършва обществени транспортни услуги. Превозните средства, които пътниците ще използват, разбира се, се задвижват от електричество. След стартирането на услугата, ще има безплатни пробни пътувания. Мъск твърди, че когато тази услуга действа активно, билетът ще струва по-малко от билет за автобус в момента. А и самият факт, че ще избегнете всички задръствания и ще прекосите града с над 200 км/ч е достатъчно съблазнителен.

Разбира се, че тунелите на компанията се използват за работа и превозване на товари, както и от частни автомобили. Мъск обаче винаги е казвал, че гражданите пешеходци и велосипедисти, винаги ще бъдат приоритизирани.

Илон Мъск сподели още, че компанията вече работи по тунел между Вашингтон и Ню Йорк. Очаква се догодина да започне изкопаването на тунел между Лос Анджелис и Сан Франциско. В него ще бъде приложена технологията за придвижване на обекти, чрез налягане в среда на полувакуум. Така се постига скорост по-висока от тази на пътнически самолет.