Пускането на всеки нов iPhone е последвано от широко медийно отразяване, което включва много публикации, в които се говори за най-добрите нови функции на новия модел. На някои от тези функции се обръща повече внимание, отколкото на други и в много случаи някои от тях се появяват на iPhone години след като вече са били налични на устройствата с Android.

И няма по-добър пример за това от USB-C порта. Apple най-сетне се отказа от патентования си Lightning конектор и прие стандарта USB-C заради нов закон в Европейския съюз, който изисква всички мобилни устройства да разполагат с USB-C портове след 2024 г. Това означава, че потребителите на iPhone и Android скоро ще могат да споделят своите кабели и адаптери за зареждане.

Преминаването на iPhone към USB-C е важно - то прави съвместими не само кабелите между iPhone и устройствата с Android, но и между iPhone и собствените продукти на Apple, като iPad или MacBook. Всъщност изглежда, че USB-C е най-обсъжданата функция на iPhone за всички времена.

Сайтът Mobiles.co.uk направи малко проучване, за да види колко голямо покритие са получили различни функции на iPhone през годините преди и след пускането на всеки нов iPhone и установи, че преминаването към USB-C е категорично на първо място. Месец преди пускането на iPhone 15 на пазара и седмица след пускането му в продажба има над 150 000 новинарски статии в интернет, в които се говори за USB-C конектора.

За сравнение за Dynamic Island, представен с iPhone 14, за подобно време преди и след пускането на пазара на iPhone 14 бяха написани около 7200 статии, което е отличен пример за това колко голямо събитие е USB-C портът/контактът на iPhone 15. И да, ще бъдете прави, ако предположите, че някои от публикациите изглеждат така, сякаш въвеждането на USB-C в iPhone е най-доброто нещо от незапомнени времена.

Но това е нещо, с което феновете на Samsung и Android са свикнали от много години, и никой не е очаквал това да се промени тази година. Ние просто се радваме, че Apple най-накрая прозря смисъл (или по-скоро беше накарана да прозре смисъл от Европейския съюз) - това се случва отдавна и в крайна сметка е най-доброто за потребителите, без значение дали са собственици на iPhone, Galaxy или потребители на друг съвременен смартфон.

Снимка: Unsplash

Виж още: Наистина ли iPhone 15 Pro Max се чупи лесно? (ВИДЕО)

 

Тагове: