След лимитирани тестове по-рано през годината Netflix активира режима Play Something за Android потребителите по цял свят. При него съдържанието се генерира на случаен принцип. 

Идеята на този режим е да ви облекчи, когато не знаете какво да гледате (което си е голямо предизвикателство при която и да е стрийминг платформа) и просто предпочитате да се доверите на избора на Netflix. Разбира се, съдържанието ще е съобразено с индивидуалните потребителски интереси и предходни гледания. Netflix потвърди, че Play Something ще се появи за Android преди края на годината, но ъпдейтът все пак се забави повече от очакваното.

През следващите седмици очаквайте при стартиране на Netflix на Android устройство да се появи бутон Play Something на заглавната страница. При натискане незабавно се зарежда на случаен принцип филм или сериал от каталога във вашия регион. Видеото стартира в привю режим, като има опция да го откажете и да преминете към друга препоръка, ако тази не ви харесва. В този смисъл Android версията на функцията действа по подобие на тази за Android TV и десктоп версиите на Netflix.

Компанията уточнява, че за да се възползвате от функцията, трябва преди това да сте използвали алгоритъма за препоръки.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеЗвънкото "Наздраве" на Ейдриън Броуди отеква в THE WALKERS - новата кампания на Johnnie Walker