От години мнозина се надяваха да видят реализирана концепцията за „Netflix на гейминга“. В един момент мислехме, че това ще бъде Google Stadia, но за глобалната корпорация нещата не се получиха. Xbox Cloud Gaming се доближава най-много до тази идея, но все още има значителни ограничения. Когато разбрахме, че самият Netflix навлиза в света на видеоигрите, решихме, че най-накрая ще видим концепцията реализирана по перфектен начин.

Сега разбираме, че не е точно така.

За разлика от видеото, което гледате в Netflix, тези игри не се стриймват. Вместо това, ако чукнете на игра от приложението на Netflix, то просто ще ви отведе в Google Play Store. Оттам ще свалите играта както обикновено и после ще я стартирате от приложението на Netflix. Няма как да пуснете играта като самостоятелно приложение. Това личи от ранни тестове на новата услуга, които Netflix провежда сред потребители в Полша.  

На практика това означава, че Netflix игрите не са нищо повече от платформа, която „заключва“ заглавията в приложението. Това наистина не звучи много революционно.

Все пак трябва да признаем, че по думите на Netflix това са първите стъпки на компанията в игралния бизнес и е напълно възможно нещата да се променят значително до официалната премиера на услугата. Така например ще бъде важно да видим дали стартирани през Netflix, тези игри няма да ни тормозят с реклами и микротранзакции.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

 

Тагове:
Още от Play