Излезлият през 2010 г. Tron: Legacy се оказа умерено успешна продукция и година по-късно Disney започна работа по трета част. Проектът обаче бе паузиран за неопределено време през 2015 г. без планове работата да започне отново, припомня Slash Gear.

Сега изглежда, че феновете на научно-фантастичната поредица ще могат да се поздравят, защото компанията е решила да възобнови идеята. Нещо повече, усилено се говори, че в главната роля ще бъде привлечен Джаред Лето, когото видяхме неотдавна в Suicide Squad.

Засега новата идея все още е в ранна фаза, но вече се преработва сценарият на Tron 3, който е написан през 2012 г. Действието ще се върти около нов персонаж на име Арес. Дали режисьорът на Tron: Legacy Джоузеф Косински ще оглави отново снимките, засега не е ясно.

Източници, близки до случващото се, разкриват още, че филмът не е реализиран по-рано заради закупуването на Marvel и Lucasfilm от Disney. Огромната сделка означавала, че гигантът е получил няколко важни проекта и не е искал да се занимава с Tron.

Виж още: Вижте първия трейлър на Bright - необикновената история на Уил Смит, орки, елфи и полицаи

Тагове: