Колко бихте били готови да похарчите за телефон от 2007 г.? Очевидно някои хора са готови да платят много, тъй като някой току-що се раздели с 39 000 долара, за да придобие iPhone от 2007 г. по време на скорошен търг.

Въпросният iPhone е 8GB модел, който при пускането му на пазара се е предлагал срещу 599 долара. Неотвореното, фабрично запечатано устройство беше първоначално оценено на 2500 долара и за два дни достигна 10 000 долара според информация на LCG Auctions. Въпреки това, както бихте очаквали, в последния ден на търга започнаха да прииждат нови оферти. След общо 28 наддавания устройството беше продадено за 39 339.60 долара.

За да потвърди, че конкретната бройка iPhone не е отварян, уебсайтът на търга твърди, че опаковката е в „почти безупречно“ състояние:

„Фабричното уплътнение е чисто с правилни детайли на шева и стегнатост. Етикетите на гърба са правилно непокътнати под печата. Всички оригинални - без стикери за следпродажбено обслужване или UPC етикети върху кутията. Чисто нов апарат, никога не е активиран.“

Дори и телефонът да е в перфектно състояние, лудост е да мислим, че някой би бил готов да похарчи над 39 000 долара за някога струвала 600 долара остаряла технология.

Въпреки това, за да бъдем честни, оригиналният iPhone промени играта в индустрията на мобилните телефони. Би било трудно да си представим как би изглеждал сегашният пазар, ако Apple никога не бяха пуснали iPhone. Като такъв той е законна част от технологичната история.

Но все пак 39 000 долара е голяма сума. И ако някой е готов да похарчи толкова много за стар iPhone, само си представете какво може да получи, продавайки други неотваряни телефони. Предполагаме, че поуката на историята е да пазите старите си устройства, защото някой ден може да има някой, който да иска да си пилее парите за вашите вече непотребни устройства.

Снимка: LCG Auctions

Виж още: Това е най-красноречивият пример, че в правилните ръце iPhone 14 Pro е могъщо фотооръжие (ВИДЕО) 

 

Тагове: