Илон Мъск официално потвърди, че през септември на пазара ще се появи Tesla Model X. Това се казва в негово обръщение към акционерите. Доставките до първите купувачи на кросоувъра ще започнат в края на Q3 на 2015 г., а от Tesla очакват да бъдат произведени само "малък брой" през това тримесечие.

Model X ще се изгражда успоредно с Model S във Фремонт, Калифорния, като двата автомобила ще споделят една и съща поточна линия.

Производството на Model X е измествано много пъти, като в един момент Tesla имаше за цел да стартира доставките на Model X до края на 2014 г. Но сега септември 2015 г. е новата цел на Мъск и компанията изглежда много уверена, че ще се вмести в този график.

Могат да бъдат произведени около 800 Model X единици за тримесечието. Автомобилният производител също така предупреди, че всички производствени трудности около Model X потенциално биха могли да забавят скоростта, с която превозните средства Model S напускат поточната линия. "Model X е особено трудна кола за изграждане. Може би най-трудният за изграждане автомобил в света", казва Мъск. "Но смятам, че това ще взриви хората!"


Прочетете още: Apple и BMW са предпазливи за евентуално сътрудничество за производство на автомобил