По-големият брат на Пабло Ескобар, Роберто, обвини Илон Мъск, че е откраднал дизайна на планираната от него огнехвъргачка и превърнал в своята Not A Flamethrower. Според TMZ инженер, асоцииран с Илон Мъск, е посетил бизнес комплекса на Роберто Ескобар през лятото на 2017. Там те са обсъдили „играчка огнехвъргачка“. Не е имало повече разговори между двете страни, затова Ескобар останал шокиран, когато The Boring Company (компания на Илон Мъск) през януари 2018 обяви, че работи върху огнехвъргачка.

От Escobar Inc. планират да потърсят правата си в съда. Не е много ясно обаче на какво точно се надяват. Със сигурност при направата на огнехвъргачката The Boring Company са направили нужните патенти. 

Вижте също: Tesla счупи рекорда за най-дълъг 24-часов пробег на е-кола

Самата огнехвъргачка отдавна се разпродаде. Бяха направени 20 000 бройки на цена от $500 всяка. В момента може да бъдат намерени някои от тях в eBay на двойна цена. Другата опция е огнехвъргачката на Escobar Inc., която в момента е на промоция - $250.

Илон Мъск отговори на упреците лаконично в Twitter: „Не е огнехвъргачка, г-н Ескобар“. The Next Web се свързаха с Роберто Ескобар и неговият отговор бе... по-интересен: „Илон, и двамата знаем, че ти открадна от мен, склонен съм да разрешим спора още сега за $100 милиона. Става в брой или акции на Tesla. В съда ще спечеля и ще загубиш повече от $100 милиона. Може дори да се уреди да стана новият изпълнителен директор на Tesla в съда? Не забравяй, че през 80-те ти си бил малко момченце, докато аз управлявах света. Сега си направил няколко милиарда, може би дори 20 милиарда, аз изкарвах толкова за две успешни седмици, приятелю. Нека разрешим спора като джентълмени. Изпрати дялове от Tesla на Escobar Inc.“

Все още няма официален отговор от страна на The Boring Company.

Вижте още: Не си играйте с огъня: забраниха огнехвъргачката на Мъск