Говори се, че Apple работи по нов iPad Pro, който може да има голям OLED панел и чип M3 на борда. Но изглежда, че новият таблет, за който се съобщава, че ще бъде пуснат на пазара през следващата година, ще получи и особено големи възможности за съхранение.

Честият и надежден източник с прякор Revengus заяви в социалната мрежа X, че според слуховете OLED iPad Pro може да има до 4 TB памет. Ако това е вярно, ще бъде значително подобрение в сравнение с настоящия модел, чийто максимален капацитет е 2 TB. Надграждането на паметта на iPad Pro през 2022 г. струва над 1100 долара, ако преминете от 128 GB на 2 TB, така че вероятно моделът на OLED iPad Pro с капацитет 4 TB ще бъде още по-скъп.

Опцията на iPad Pro с 4 TB памет може да няма смисъл за повечето потребители, но може да е добър вариант за тези, които изпълняват сложни задачи като редактиране на видео.

Предстоящият iPad Pro може да донесе и други хардуерни подобрения. Марк Гърман, надежден анализатор на Apple, заяви, че новите таблети ще бъдат първата голяма актуализация след тези, пуснати на пазара през 2018 г. Новите iPad-и ще бъдат първите, които ще носят OLED дисплеи. Според Гърман те ще бъдат пуснати в 11-инчова версия и малко по-голямо 13-инчово издание.

Предстоящите таблети iPad Pro може да се захранват от чипа M3 на Apple и също така ще имат допълнителна клавиатура Magic Keyboard с по-голям тракпад от сегашната версия. Това ще направи таблетите по-подобни на лаптоп и подходящи за задачи като редактиране на видео и графичен дизайн, каза Гърман.

Очаква се слуховете за чиповете M3 да бъдат базирани на 3nm технологичен възел на TSMC, което ще ги направи по-мощни и ефективни от сегашните чипове M2. Тези чипове могат да осигурят до 20% по-висока производителност на CPU и до 30% по-висока производителност на GPU.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кабелите USB-C за iPhone 15 отново са ограничени до скоростта на USB 2.0

 

 

Тагове: