Един от най-големите бумове в гейм индустрията през 2022 г. беше на фронта на преносимите компютри. Разбира се, геймърските лаптопи стават все по-мощни всяка година, но те също са скъпи машини, които заемат място. Ако всичко, което искате да правите на едно преносимо чудовище, е да играете, можете да спестите пари, като изберете машина, която е специално създадена за игри като новите и все по-популярни преносими компютри, подобни на Switch.

Докато около Steam Deck 2 вече циркулират слухове, все още няма много конкретика. Дори не знаем кога да очакваме новия хибрид за преносим компютър/конзола, а Valve все още се справя с натрупаните текущи поръчки. Все още е малко трудно да се сдобиете с такъв, но други компании са повече от щастливи да запълнят празнината.

Един такъв е OneXPlayer. Тази компания се е посветила на малките компютри от доста време и те се предлагат в голямо разнообразие от компилации, включващи дизайни, базирани на AMD и Intel. Сега най-новата линия устройства на AMD, 7-инчовият OneXPlayer Mini Pro, е готов за предварителна поръчка и идва с отстъпка и някои бонуси за онези, които са готови да направят депозит.

Новият преносим компютър се захранва от AMD Ryzen 7 6800U, потенциално като AOKZOE AI, който е друг конкурент, който все още е готов за предварителна поръчка. Въпреки че AOKZOE предлага предварителни поръчки за известно време, този нов от OneXPlayer изглежда като по-сигурна опция, като се има предвид, че OneXPlayer вече има приличен опит за тези машини като One-Net Netbook OneXPlayer Mini.

Приликите не спират дотук, тъй като, подобно на още неиздадения AOKZOE, тези нови модели от OneXPlayer разполагат с Radeon 680M GPU с ново поколение LPDDR5 RAM. Те са много силни джобни устройства с чип на AMD и твърдения, че OneXPlayer Mini Pro може да се похвали с 200% увеличение на честотата на кадрите спрямо предишните устройства. В комбинация с 1920x1200 HD 323 PPI панел това могат да бъдат красиви малки машини. Но, разбира се, те в никакъв случай не са евтини.

OneXPlayer Mini Pro е настроен да се продава на дребно за 1199 долара, но ако сте готови да дадете 50 долара на депозит, това си заслужава за предимствата. Предварителната поръчка отключва 23% отстъпка, свеждайки общата цена до 919 долара, плюс бонус докинг и защитна чанта към него. Със собствения си актуализиран софтуер и потенциала за стартиране на софтуера на Steam Deck той може да бъде страхотен малък ръчен компютър. Ако вече сте навити, има смисъл да направите предварителна поръчка за бонус екстрите.

Снимка: OneXPlayer

Виж още: Портативната РС система за облачен гейминг на Logitech най-сетне има цена

 

Още от Play