Запазете в календара си датата 10 август, защото според нов слух тогава Samsung ще обявят за предварителна поръчка Galaxy Z Fold 4, Flip 4, нов Galaxy S22 в лавандулов цвят, Watch 5 и дългоочакваният Watch 5 Pro. Информацията идва от Джон Просер, който и преди е споделял сравнително точни прогнози. Според него Samsung ще проведат традиционното си събитие Unpacked в началото на август, а около две седмици след това започва с изпълнение на поръчките на вече представените устройства.  
Разбира се, както при всеки слух Samsung не са потвърдили тази информация, но още през април тази година вицепрезидентът на Samsung Mobile Сунг-Ку Ким намекна, че това ще се случи скоро: „В момента всички сме готови да подготвим новия сгъваем модел, планиран за пускане през втората половина“.  

Що се отнася до новостите тази година, се съобщава, че Galaxy Z Fold и Flip 4 имат малки подобрения спрямо предшествениците си. Твърди се, че Fold 4 идва с усъвършенствана система от камери, докато Flip 4 има по-голям външен дисплей. И двата модела се очаква да получат подобрени панти, ъпгрейд на спецификациите и масивна опция за вътрешно съхранение от 1 TB. Новият Galaxy Watch 5 Pro е любопитен отклонение, тъй като Samsung не са имали часовник с уточнението Pro до този момент.  
Но може би това, което не очаквахме, са нови жестове при дисплеите на Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4. Според известния Ice Universe, това е обвързано с изпълняването на няколко задачи едновременно (познато още като multitasking) и се изразява в „прекарване на пръст за разделен екран“. Конкурентите в лицето на Oppo и Vivo вече интегрираха подобен тип жестове - плъзгане с два или три пръста по екрана. Но от Samsung имат предимство - софтуерните настройки на серията Galaxy Z Fold отдавна я изведоха начело, понеже Fold 3 предлага до три активни приложения на екрана наведнъж, както и допълнително заредени приложения в прозорци и странична лента за бързо превключване между тях. 

Снимки: Samsung

Виж още: Каква е тайната на бързото зареждане?