Ето една хубава, макар и скромна актуализация от Play Store, ако ви е грижа за минималните изисквания за ОС версия за приложенията, които ви интересуват.

След широкото разпространение на индикатори за инсталиране в стил iOS на началния екран Google вече посочва коя версия на Android е необходима за инсталиране на приложение в Play Store.

Преминаването към секцията „Информация за приложението“ (под „Относно това приложение“) на страница в Play Store днес разкрива, че Android OS вече е нова позиция заедно с разрешенията за версия, актуализирано на, изтегляния, предлагано от, пуснато на и разрешения на приложението.

Google просто отбелязва каква версия на Android е необходима за инсталиране на приложение. Тази информация отдавна е налична на play.google.com като „Изисква Android“. В мрежата списъците често прибягват до „Варира в зависимост от устройството“, но мобилната версия е по-конкретна и е запозната с вариантите на APK.

Добавянето на „OS“ след „Android“ изглежда някак странно и нещо, което Google не прави твърде често в маркетинга или функционалността, насочен към потребителите. Разбира се, това напомня на Chrome OS, Wear OS и Android TV OS.

Тази новост се появи наскоро и все още не беше там в началото на месеца, но вече е широко достъпна с версия 29.2.13 на Google Play Store днес.

Уеб версията на Play Store отдавна се ангажира с това да изброява минималното изискване за ОС в секцията „Допълнителна информация“ на страницата на приложението, въпреки че не е полезно за много приложения, които разклоняват разпространението си въз основа на версии на операционната система - тяхното изискване гласи просто „Различава се според устройство" съгласно условията на Google.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Първите в света живи роботи вече могат да се възпроизвеждат. Време за паника? (ВИДЕО)

 

Тагове: