Филмите на Marvel вече няма да са същите просто защото вече няма да ги има задължителните появявания на легендарния Стан Лий. Той беше основна движеща сила за развитието на комикс компанията. Стан Лий заедно с Джак Кърби и Стив Дитко създадоха иконичните герои като Spider-man, X-men, Hulk, Fantastic Four и др. Реално той е сред личностите, които издигнаха Marvel и комикс героите на компанията до висините и положиха основите за създаването на истинска вселена. На базата на всичко това в момента се гради и филмовият успех на създадения мега успешен блокбъстър франчайз Marvel Cinematic Universe (MCU).

Легендарният творец почина на 95-годишна възраст, след като сутринта в дома си в Калифорния (10 часа разлика) е бил откаран в болница с линейка. Все още не са ясните причини за смъртта на Лий. 

Запазена марка на филмите по Marvel, дори и на някои, които не са от MCU вселената, беше Стан Лий да прави кратки появявания (т.нар. cameo-та). Последното му за момента такова екранно присъствие беше във "Венъм". Филмът не е (все още) част от вселената MCU на Marvel, но показваше силната връзка на едноименния герой със Spider-man.

Поклон пред светлата му памет! 

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Изплуваха детайли около планирания от Huawei техен вариант на Play Store

247 | 23.05.2019
Още от Play

Машина на времето: фен предрече Nintendo Switch през 2005 г.

3 | 24.05.2019