Само часове след официалната премиера на дългоочаквания флагман на Samsung Galaxy S9 бяха обявени и предварителните продажби на устройствата в България. Трите основни телекома и една от най-големите вериги за потребителска електроника започнаха да приемат поръчки за новия смартфон на южнокорейската компания.

Предложението на Мтел

Мтел обяви в официално прессъобщение, че клиентите могат да поръчат Samsung S9 и Galaxy S9+ от сайта на оператора. Предварителната продажба вече е започнала и ще продължи до 15 март. Всеки потребител, който заяви бройка за един от двата модела в рамките на този период, ще получи 200 лева отстъпка от цената в момента на покупката. Има две условия това да се случи – да плати в брой и бъдещият собственик да върне свой стар модел смартфон. Цената на Samsung Galaxy S9 от Мтел е 57.99 лева на месец или 1229.99 лева в брой за Galaxy S9 и за 64.99 лева на месец или 1389.99 лева в брой за Galaxy S9+ при подписване на двугодишен абонаментен договор по плана Мтел без граници 3XL.

Мтел допълни, че самата предварителна продажба ще бъде разделена на две фази. Клиентите, заявили смартфона в периода 25 февруари и 7 март, ще могат да се сдобият с устройството в периода 9 - 15 март. Докато тези, направили поръчка в периода между 8 и 15 март, ще се сдобият със своя модел на 16 март, когато е и официалната премиера на Galaxy S9 в България. Потребителите ще могат да избират между три разцветки – среднощно черно, син корал и ултравиолетово.

Офертите на Виваком и Теленор

Предложенията за предварителна поръчка на Виваком и Теленор са доста сходни с тези на Мтел. Двата телекома също предлагат отстъпка от 200 лева, ако потребителите заявяват своя Samsung Galaxy S9 или Galaxy S9+ до 15 март. Мобилните оператори също ще осъществят предварителните поръчки на две фази. Първата – за заявки от 25 февруари до 7 март, които ще бъдат изпълнени от 9 март нататък, докато втората – поръчаните смартфони в периода 8 - 15 март, ще бъдат доставени след 16 март. Основната разлика спрямо Мтел е, че Виваком и Теленор предлагат допълнителна, но опционална отстъпка от до 400 лева. При нея потребителите трябва да въведат IMEI кода на свой смартфон, който искат да върнат, и да го пуснат през системата за оценяване bak2.bg. В зависимост от резултата клиентите могат да получат допълнителна отстъпка до 400 лева от цената на новото устройство. Виваком предлага Samsung Galaxy S9 за 49.98 лева на месец, докато Samsung Galaxy S9+ е 56.98 лева на месец при подписване на двугодишен договор с план Smart U. Докато цените на Теленор са 48.59 лева на месец или 1019.99 лева в брой за Galaxy S9 и 58.99 лева на месец или 1169.99 лева в брой за Galaxy S9+ при подписване на двугодишен договор с абонамента Тотал 44.99.

Каква е ситуацията при Technopolis

Една от най-големите вериги магазини за потребителска електроника Technopolis също пусна на своя сайт предварителна продажба на дългоочаквания флагман на Samsung. Според българската компания първите доставки ще пристигнат на 9 март. Цените за Samsung Galaxy S9 е 1659 лева изцяло в брой, но без подписване на обвързващи месечни договори. Galaxy S9+ е 1849 лева.