Дългоочакваният филм „Хелбой“, за който носителят на „Оскар“ Гийермо дел Торо предаде щафетата на режисьорския пост на Нийл Маршал (известен от „Игра на тронове“), ще се появи на голям екран три месеца по-късно от предвиденото. Лентата, по-голямата част от снимките към която бяха реализирани на български терен, няма да направи световната си премиера още със старта на новата година, а ще кацне в киносалоните на 12 април.

Продуцентите не дават конкретна причина за отлагането на премиерата на „Хелбой“. Според слухове обаче въпросът е свързан с маркетингово позициониране – от Summit Entertainment, които са начело на проекта, ще запознаят зрителите с адовото изчадие седмица след един от основните си конкуренти в сферата на супергероите, който трябва да излезе догодина - Shazam! на Warner Bros./DC.

В новата лента „Хелбой“ е приклещен между световете на свръхестественото и човешкото, борейки сe c древна магьосница, жадна за отмъщение. С премиера на тази дата филмът ще се бори за челно място в боксофиса с What Men Want с участието на Тараджи Хенсън, както и с научнофантастичния трилър Ad Astra на Джеймс Грей.

Тагове:
Още от Play