От нови неофициални снимки става ясно, че голяма част от производителите на смартфони са се насочили към дизайн с прорез в горната част на екарана като този при iPhone Х.

По-рано днес Еван Блас сподели снимка на очаквания дизайн на Huawei P20, при който виждаме прорез в горната част на екрана, в който се помещават предната камера и сензорите за близост и осветеност.
През изминалата седмица се появиха няколко различни варианта на смартфона, като последните два показват модел не с три, а само с две основни камери.

Както знаем от поканите за събитието по обявяване на новите смартфони на Huawei, се очаква един от модели да бъде оборудван с тройна основна камера, като третата ще служи за петкратно хибридно приближение.

Освен с добра камера устройството се очаква да бъде и с добър хардуер. Процесорът, който ще използват от Huawei, е HiSilicon Kirin 970 с невронно ядро в комбинация с графичен чип Mali-G72 MP12 и 6 GB оперативна памет.

Смартфоните ще бъдат официално обявени на 27 март в Париж по време на събитието на Huawei.


Нови примерни снимки загатват за подобен прорез и при смартфоните на ASUS. При Zenfone 5 виждаме малко по-голям прорез от този при Huawei P20, като отново помещава селфи камерата, сензорите и говорителя. Друга прилика с iPhone X е дисплеят, който заема почти цялата предна част на смартфона.


Тази тенденция освен при смартфоните започва да навлиза масово и при производителите на таблети.
Това ще представлява голямо изпитание за програмистите на приложения, които ще се наложи да се съобразят с всички размери на прорезите при смартфоните. По този начин може да се забавят ъпдейтите на някои от програмите и/или да не работят правилно.

Тагове: