Първият смартфон с 240 W зареждане ще бъде пуснат на пазара по време на MWC 2023 и идва от Realme. Вече предположихме, че това ще бъде Realme GT Neo 5, когато Realme потвърди, че неговият смартфон ще бъде първият, който предлага толкова бързо зареждане.

Сайтът Pricebaba току-що сподели нов доклад, потвърждаващ, че телефонът ще бъде пуснат на пазара в рамките на MWC 2023. Според слуховете той ще стартира през февруари, което съвпада времево с изложението MWC 2023.

За тези от вас, които не са в течение, Световният мобилен конгрес (MWC) в Барселона ще започне на 27 февруари и ще приключи на 2 март. Източникът твърди, че е получил информацията за Realme GT Neo 5 от „индустриални източници“.

Това устройство също беше сертифицирано от TENAA съвсем наскоро и процесът разкри както спецификациите, така и дизайна му. Той ще има голям остров на камерата на гърба, в горния ляв ъгъл. Дупка за камера на дисплея ще бъде центрирана отпред и ще забележите логото на Realme отзад.

По отношение на спецификациите актуалният Snapdragon 8+ Gen 1 ще захранва телефона. Устройството ще включва 6.74-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2722x1240. Този дисплей ще предлага 144 Hz честота на опресняване и скенер за пръстови отпечатъци в дисплея. Android 13 ще бъде предварително инсталиран на телефона заедно с Realme UI 4.0. 50-мегапикселова основна камера ще бъде подкрепена от 8-мегапикселова ултраширока камера и 2-мегапикселова макро камера. Единичен 16-мегапикселов модул ще стои отпред.

Realme ще включва до 16 GB RAM в този телефон. Изглежда ще има и два модела батерии: този с батерия от 5000 mAh ще предлага 150 W зареждане и до 512 GB UFS 3.1 флаш памет; моделът с 4600 mAh батерия ще предлага 240 W зареждане и до 1TB UFS 3.1 флаш памет. Само за уточнение - тук става въпрос за технологията зад SuperVOOC зареждането на Oppo.

Снимка: Unsplash

Виж още: Realme 10 Pro Plus е най-евтиният начин да се сдобиете с извит AMOLED дисплей