Riot Games обявиха новия режим на тактическия 5v5 шутър VALORANT, носещ кодовото име Escalation. От обявяването на играта на 7 април 2020 г. в специален live стрийм, в който рекордният брой от 1.7 милиона души едновременно гледаха бета-теста на живо в Twitch, VALORANT продължава да събира запалени фенове от цял свят, като само за два месеца от старта си успя да стане третото най-гледано и популярно заглавие в света.

С новия режим Escalation компанията ще даде възможност на потребителите да преживеят още по-качествено социалния и “само за удоволствие” аспект на играта, както и да се вдъхновят да тестват нови оръжия.

“Създадохме Escalation с идеята да предоставим на потребителите бърз и приятен Team Deathmatch режим на игра. Да им дадем възможност да практикуват уменията си с различни оръжия от целия арсенал и да тестват възможностите ѝ по нови и различни начини. Едновременно с това им даваме обща цел, като случващото се в съответния мач може да бъде координирано между участниците, но това не е изискване, за да успее отборът им”, коментира Кайл Лийч, Engineer/Designer on Modes в Riot Games.

В началото на всеки мач в Escalation играчите получават висок клас оръжия, но колкото повече напредват в играта, толкова повече оръжията им се сменят с по-сложи за използване и по-малко смъртоносни. В новия режим Riot Games представя и своята версия на популярния стил gun game, в която феновете напредват в играта като отбор, като могат да се възползват от култови оръжия и способности от базовата версия на VALORANT.

Снимки: RIOT GAMES

Още от Play