Тъй като таблетите с Android започват да се харесват и популярността на сгъваемите устройства продължава да расте, слуховете твърдят, че Samsung планира да пусне сгъваем таблет с Android по-рано, отколкото предполагате.

Според профила lanzuk в южнокорейската онлайн платформа Naver, Samsung планира да пусне на пазара сгъваем таблет с Android през първата половина на 2023 г. Таблетът ще пристигне заедно със серията Galaxy Tab S9, която най-вероятно ще направи своя дебют с флагманската серия Galaxy S23.

Този нов сгъваем таблет с Android ще бъде третият форм фактор на Samsung за сгъваеми устройства след Galaxy Fold, който беше представен за първи път през 2019 г., и Galaxy Z Flip, който беше пуснат за първи път през 2020 г.

В началото на 2021 г. се разнесе слух, че Samsung работи върху Galaxy Z Fold Tab, който ще приеме двойно сгъваем форм фактор. Двойно сгъваемият дисплей ще има компактен размер на таблета, когато двата допълнителни панела са затворени, с по-голямо и по-широко платно след отваряне на другите панели. Беше спекулирано, че Flex Mode на този форм фактор може да се появи като клавиатура/стойка.

Очевидно нищо от това не е видяло бял свят досега освен демонстрирането на концепции на Samsung. Гигантът представи точно този двойно сгъваем форм фактор в работна концепция на CES 2022.

Все още не е потвърдено, че това е формата, под която сгъваемият Android таблет от Samsung ще се появи на пазара, но изглежда като добро предположение, тъй като това е най-полезният начин за внедряване на сгъваем екран на таблет, за който можем да се сетим в момента. И в двата случая със сигурност ще бъде интересно да видим как ще се развият нещата, ако Samsung наистина пусне това устройство в началото на следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кога да очаквате Android 13 на вашия телефон?

 

Тагове: