Макар да предстои сбогуване с J-серията, Samsung все пак обяви два чисто нови модела от нея. Това са Galaxy J4+ и Galaxy J6+. Позиционирани в средния ценови клас, те се отличават с 6-инчови Infinity екрани с HD+ резолюция и други интересни подробности по спецификациите.

Така например Galaxy J6+ предлага двойна задна камера с 13-мегапикселов основен сензор (с бленда f/1.9) и 5 MP спомагателен сензор (с бленда f/2.2), докато J4 е с една 13-мегапикселова камера. Предните камери също се различават - J4+ е с 5-мегапикселова, а J6+ е с 8-мегапикселова.

Освен това J6+ има странично позициониран сензор за пръстови отпечатъци и ще се продава в разцветки черно, сиво и червено, докато за J4+ са предвидени черно, златно и розово.

Това донякъде изчерпва основните разлики между моделите, тъй като и двата имат батерии с капацитет 3300 mAh, работят с Android 8.1 и поддържат две сим карти. Също така и двата смартфона имат чипсети с четириядрени процесори на 1.4 GHz и до 3 GB RAM, като Galaxy J6+ идва с двойно повече пространство за данни (32 GB) спрямо J4+ в базовата си конфигурация.

Цените и пусковите дати на устройствата засега не са обявени, но във всеки случай е приятно да наблюдаваме как характеристики от флагманските смартфони като дисплеи в съотношение 18.5:9 и двойни камери постепенно си проправят път към тези от средния ценови клас.