Изглежда, че титанът, използван за последния iPhone 15 Pro, е впечатлил Samsung дотолкова, че корейският гигант планира да заложи на материала за следващата версия на своя флагмански смартфон.

Galaxy S24 Ultra ще бъде първият телефон на Samsung, в който се използва титан, и компанията възнамерява да разшири приложението в зависимост от приема на потребителите според The Elec.

Вече видяхме как в iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max титановата рамка беше заменена от рамка от неръждаема стомана, което намалява теглото. iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max са с около девет процента по-леки от iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Теглото на iPhone 15 Pro е 187 грама, което е по-малко от 206 грама за iPhone 14 Pro, а теглото на iPhone 15 Pro Max е 221 грама, което е по-малко от 240 грама за iPhone 14 Pro Max.

Според доклада е малко вероятно приемането на титан от Samsung за S24 Ultra да доведе до еквивалентно намаляване на теглото в сравнение с S23 Ultra, тъй като в момента Samsung използва лек алуминий в своите флагмански устройства, докато Apple преди това използваше по-тежка, но по-издръжлива неръждаема стомана.

Според източниците на The Elec, Samsung обмисля използването на титанови корпуси от около две години, въпреки че решението за комерсиализацията му дойде едва наскоро - но не без разходи. Титанът се използва широко в аерокосмическия сектор. Той обаче е по-труден за обработка при рязане и обработка, а ниската му топлопроводимост затруднява чистото му рязане.

Поради това Samsung се подготвя за по-ниски нива на добив, което ще повиши цената на рамките. Според доклада алуминиевите корпуси в премиум телефоните на компанията в момента струват по-малко от 20 долара, докато титановите версии могат да струват до 100 долара. Твърди се, че Samsung "условно" си е поставила за цел да произведе 15 милиона броя рамки - същия брой модели Galaxy S23 Ultra, които достави тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Телефоните Samsung Galaxy скоро могат да получат гейминг мощ на ниво компютър

 

 

 

Тагове: