Вчера ви съобщихме слуховете, че Samsung подготвя смартфоните Galaxy P30/P30+ с вградени в екрана скенери на пръстов отпечатък. Днес тези слухове бяха опровергани от запознато със случая лице, което твърди, че тази екстра няма да присъства във въпросните модели.

Това, обаче, не ги прави по-малко интересни, тъй като тяхната концепция е мощен хардуер на достъпна цена. Например източникът твърди, че Galaxy P30/P30+ ще имат цели 6GB RAM, което е една доста сериозна цифра за смартфони от средния клас.

Макар чипсетът да е неизвестен в момента, много е вероятно Samsung да заложи на някой от 600-серията Snapdragon-и на Qualcomm като SD 636 или SD 660. Иначе се знае, че операционната система ще е Android 8.1 Oreo, а екранът ще е с LCD матрица вместо традиционния за Samsung AMOLED.

Смартфоните се очакват на пазара през октомври и ще дадат старта на нова серия Galaxy P, чиято концепция вече обобщихме - мощен хардуер, достъпна цена. Samsung Mobile осезаемо промени стратегията си през 2018г. и следим продуктовите новини около компанията с интерес.