Samsung Mobile не спира с анонсите и нещо повече - с всяка следваща стъпка демонстрира новата стратегия на директора Ди Жей Кох устройствата от среден клас на компанията да получават технологичните иновации на флагманите. А в някои случаи, като този с новия Galaxy A7, дори да ги изпреварват. Току-що обявен в Южна Корея, новият Galaxy A7 е първият Samsung смартфон с тройна камера.

Конфигурацията включва основен 24-мегапикселов сензор, 8-мегапикселов сензор със 120-градусова широкоъгълна леща и 5-мегапикселов модул за засичане на детайли в дълбочина. Благодарение на възможностите, които предлага този арсенал от камери, Galaxy A7 може да прави снимки в портретен режим с функцията Live Focus, както и да ви радва очите с AR Emoji и режими Pro Lighting и Selfie Focus.

По отношение на другите характеристики новият Galaxy A7 разполага с 6-инчов Super AMOLED екран с резолюция 1080 x 2220 и работи с процесор на 2.2 GHz. RAM паметта е до 6 GB, а мястото за данни е до 128 GB, разширяемо с microSD карта. Капацитетът на батерията е 3300 mAh. Смартфонът поддържа услугата Samsung Pay посредством NFC, както и гласовия асистент Bixby.

Макар че цената му не е известна на този етап, вече знаем, че смартфонът ще се продава в четири цвята: черно, синьо, златно и розово. Той ще стъпи на пазара през идните няколко седмици първо в азиатските територии и по-късно през есента в Европа. Междувременно очакваме Samsung да обяви и смартфон с 4 камери на 11 октомври, ако три случайно ви се виждат недостатъчни. Не се шегуваме.