Портативните конзоли ги има отдавна, а благодарение на Nintendo Switch в момента са по-популярни от всякога. Но ClockworkPi GameShell е нещо изцяло различно и свежо. Този DIY комплект ви предоставя всичко нужно, за да си сглобите джобна гейминг машина в домашни условия. Тя използва операционна система, базирана на Linux, а open-source хардуерът позволява бъдещи подобрения.

Пакетът за $159 включва ClockworkPi Cortex A7 четириядрена дънна платка с интегрирана Wi-Fi връзка, Bluetooth и 1GB DDR3 RAM, но всички артикули идват разглобени. Ще трябва да сглобите още екрана, видеокартата, батерията, говорителите, свързвайки всичко с кабели и събирайки го в пластмасовото тяло. Предоставените инструкции са лесни за следване и илюстративни - приличат на тези, характерни за IKEA или Lego.

В крайна сметка получавате напълно функциониращо устройство с Clockwork OS – отворена операционна система, базирана на Linux. Вградена е Cave Story, една от най-добрите indie игри за последните десетилетия, и емулатори за ретро конзоли.

Ако ви е харесала DIY конзолата и не искате да чакате до заплата, за да я изпробвате, може да се възползвате от А1 Кредитна карта. Научете повече. 

Вижте още: Изтекоха mail-и от PlayStation PR екипа. Посочват кога да очакваме официална информация за PS5

Тагове: